Bewakingscamera’s

Waarvoor moet de camerabewaking dienen?

Camerabewaking bestaat in talrijke gedaantes en vormen. Komen de bewakingscamera’s bij je thuis, op kantoor, in een winkel of op een bedrijfssite? Wil je binnen en/of buiten filmen? Wat is het doel van de camerabewaking? Wil je inbrekers afschrikken? Moet je ongenode gasten effectief kunnen identificeren? Of wil vooral vandalisme voorkomen? Al deze parameters bepalen het aangewezen concept voor camerabewaking in jouw specifieke situatie. Wij installeren uitsluitend digitale IP-camera’s met een hoge resolutie.

Bij je thuis, op kantoor of in je winkel

Het ideale systeem voor camerabewaking? Dat is 100% maatwerk, waarbij alles begint bij een behoefteanalyse.

Voor camerabewaking bij je thuis, op kantoor of in je winkel werken wij met een digitale recorder. Dit toestel bewaart en verwerkt de beelden van de verbonden binnen- en buitencamera’s.

De recorder vormt samen met de camera’s een gesloten netwerk. Via een beveiligde internetkoppeling kan je online op afstand de beelden opvragen en bekijken met je tablet of smartphone.

In bedrijfsomgevingen en op industriële sites

In bedrijfsomgevingen en op industriële sites kunnen bewakingscamera’s meerdere functies invullen. Daarom is het zeer belangrijk om vooraf de verwachtingen helder te krijgen.

 • Moeten de camera’s een overzichtsbeeld geven of zich zeer specifiek ergens op richten?
 • Wil je mensen op de camerabeelden ook herkennen en identificeren?
 • Ga je permanent monitoren of dienen de beelden vooral voor de controle achteraf?
 • Is perimetrische bewaking mogelijk met thermische camera’s in combinatie met videoanalyse?
 • Heb je dag/nacht of thermische camera’s nodig?
 • Wil je snel beroep doen op intelligente videoanalyse bij alarmmeldingen of het snel opzoeken van beelden?
 • Of wat dacht je van een camera als marketinginstrument om de verkoop in je zaak te stimuleren?

Al deze behoeftes bepalen de aangewezen cameratypes, de positionering van de camera’s, de nodige pixeldensiteit,… Bij de uitwerking van het cameranetwerk houden we rekening met de belichting op elke locatie, de beoogde beeldkwaliteit en de bewegingssnelheid van het te filmen object. Voor elke vraag bieden we een oplossing op maat.

Wij maken gebruik van bulletcamera’s (ideaal voor buiten), discrete domecamera’s en boxcamera’s. Onze domemodellen kunnen zowel 180° als 360°-camera’s bevatten.

Afhankelijk van de vereiste bandbreedte voor de inkomende beelden, voorzien we voor de verwerking een recorder of server, geplaatst binnen een datanetwerk dat we specifiek opzetten voor je camerabewaking.

Ook een koppeling met je alarmsysteem behoort tot de opties. Wanneer een detector een inbraakpoging vaststelt, stellen de aangeduide camera’s zich met een preset beweging scherp op deze zone.

Oplossingen op maat voor werfbewaking

Ook voor het bewaken van werven hebben wij gepaste oplossingen in huis. Ontdek hier onze mogelijkheden voor werfbewaking.

Hoe komt camerabewaking op maat tot stand?

 1. Veiligheidsanalyse door onze beveiligingsadviseur
  Onze beveiligingsadviseur komt vrijblijvend bij je langs. Allereerst luistert hij naar jouw verwachtingen omtrent de camerabewaking. Vervolgens analyseert hij ter plekke de situatie. Je krijgt een toelichting over de verschillende opties en mogelijkheden.
 2. Uitwerken van een cameraconcept
  Op basis van de verzamelde informatie werken wij een compleet cameraconcept uit, inclusief een bijhorende offerte binnen het vooropgestelde budget.
 3. Presentatie van ons voorstel
  Wij willen 100% zeker zijn dat je ons voorstel volledig begrijpt. Daarom presenteren wij altijd persoonlijk ons uitgewerkt concept.
 4. Realisatie door eigen ervaren vakmensen
  De volledige installatie gebeurt door onze eigen vakmensen, inclusief de bekabeling wanneer gewenst.
 5. Opvolging van je camerasysteem via een serviceovereenkomst
  Onze helpdesk staat steeds tot jouw beschikking voor vragen en problemen. Wij bieden je verschillende formules aan voor een serviceovereenkomst. Zo ben je verzekerd van snelle interventietijden én een preventief jaarlijks onderhoud.
Copyright © 2017 AEV Vochten
Top
Website by The Online Nut Company